La “Terra avui” dóna el tret de sortida del Museu Blau

El diumenge 27 de març serà un dia històric pel Museu, tant pel que fa a l’obertura d’un nou espai, com per la gran acollida que va tenir entre tots els que van venir: 6.300 persones!!!!

Tant les persones que estaven fent cua, les que es trobaven a la Plaça de Leonardo da Vinci, com els que entraven a l’exposició i hi eren a dins, vam poder gaudir en un ambient molt festiu de l’obertura del Museu Blau.

Fent cua i gaudint de la Festa. Foto: Mariano Herrera/MCNB

Hi haurà portes obertes fins el 30 de juny

Una manifestació d’éssers vius

Dues formigues, una mantis, espècimens embolicats transportats en bicicletes, animals fantàstics articulats, ocells, flors i molts d’altres van ser els que van donar la benvinguda i el tret de sortida a l’obertura del Museu Blau.

Mantis rebent als visitants. Foto: Mariano Herrera/MCNB
Animals articulats. Foto: Mariano Herrera/MCNB

Alguns dels que van venir ja han compartit aquests instants festius amb nosaltres al grup de Flikr:

Cristaux

L’exposició de referència

L’exposició de referència «Planeta Vida» del Museu Blau  acaba d’iniciar la seva trajectòria amb el nucli de l’exposició, ‘La Terra avui’, que és la part que mostra el fons patrimonial del Museu i ocupa més espai dins el recinte expositiu. Al llarg d’aquest any s’aniran inaugurant els altres àmbits d’aquesta mostra que han estat concebuts com a àrees semi permanents i renovables: ‘La biografia de la Terra’ i ‘Els laboratoris de la vida’.

Foto: Cristina Serradell/MCNB

Més de 4.500 peces del fons patrimonial del Museu distribuïts en set àmbits: roques, minerals, plantes, animals, fongs, microbis i algues, expliquen i mostren diferents conceptes de la natura com la supervivència, el camuflatge, la complexitat de les estructures i l’origen i formació dels fòssils.

El discurs es troba contextualitzat amb taules interactives, panells de classificació, maquetes, vitrines amb col•lecció i altres espai més a fons—que ajuden a comprendre el món natural.

Podeu consultar els horaris i com arribar-hi a: www.museublau.bcn.cat