Per què migra la papallona dels cards?

La papallona dels cards (Cynthia cardui) és ben coneguda per la seves llargues migracions i perquè les seves poblacions experimenten importants fluctuacions d’any amb any. Alguna vegada s’havia senyalat el parasitisme com una causa important de la seva mortalitat però no s’havia quantificat mai. Els resultat d’aquesta recerca suggereixen que la pressió que exerceixen els parasitoids podria haver contribuït, al llarg de l’evolució, al desenvolupament de la migració a llarga distància com a estratègia vital d’aquesta papallona.

Painted lady (Cynthia cardui) Family Nymphalidae (sky)

Us adjuntem tot seguit el link de la notícia publicada el dia 7 de desembre a la pàgina web de Ciències Naturals del Museu de Granollers per si en voleu conèixer més detalls així com la referència bibliogràfica complerta de l’article a qué fem referència:

Stefanescu, C., Askew, R. R., Corbera, J. & Shaw, M. R., 2012. Parasitism and migration in southern Palaearctic populations of the painted lady butterfly, Vanessa carduiEuropean Journal of Entomology, 109: 85-94.