Comencem el curs amb….: “Ask a curator day” 14 setembre

El Museu participarà al “Ask a curator Day”, el proper 14 de setembre. Una jornada mundial que es celebra a la xarxa i on els conservadors dels museus d’art i ciència de tot el món respondran i debatran les preguntes i curiositats del públic interessat en saber-ne més sobre les col·leccions i el patrimoni museístic.

Aquest any el Museu hi parcicipa amb dos nous comptes de tuiter: @MCNBzoologia i @MCNBgeologia amb la veu directe dels científics, conservadors i investigadors de les col·leccions geològiques, paleontològiques i zoològiques del Museu.

Com puc seguir AskaCurator?

La participació es fa a través de la plataforma twitter, mitjançant el hashtag #askacurator. Durant tot el dia 14 de setembre, tothom que ho destigi podrà seguir les preguntes i respostes dels experts i conservadors dels diversos museus participants. Abans d’aquest dia però, es poden preparar i si es vol dirigir les preguntes al compte de twitter de cada institució participant, sempre amb la referència de l’etiqueta #askacurator i l’àlies d’usuari del museu. D’aquesta manera quedaran centralitzades prèviament totes les preguntes i es podrà fer un seguiment durant el mateix dia 14 de totes les respostes.

Què puc preguntar? A qui?

Es pot preguntar tot allò per al que tinguis curiositat en saber o voler més informació, es pot preguntar directament a un museu, a un conservador, o fer preguntes genèriques que poden ser contestades per diversos museus: què vol dir ser un conservador/curator?, com decidiu què exposar?, quin és l’objecte més estrany de la teva col·lecció?,….També es pot dirigir la mateixa pregunta a museus de diferents països per copsar diferents perspectives,…

Aquest esdeveniment està gestionat a través del web www.mardixon.com/wordpress/askacurator-who-to-ask-sept-14-2016/ amb la llista de museus, galeries i centres de tot el món que participen en la iniciativa, agrupats per països i categories, segons siguin centres de ciència, museus o galeries d’art. De moment ja hi ha m