Comencem a comptar per actuar? 10.000 espècies s’extingeixen cada any

Per: Georgina Calvo/ CanalSolidari.org

A Catalunya conviuen la meitat de les espècies conegudes a la península ibèrica i més d’una tercera part de les europees. Fins el 30 de maig, la Setmana de la Biodiversitat s’encarrega de reivindicar-ne la seva protecció. T’hi apuntes?

Foto: Jordi de Miguel

En el marc de l’ any Internacional de la Biodiversitat 2010, tot el territori de Catalunya celebra, a més, la Setmana de la Biodiversitat, 10 dies plens d’iniciatives, actes i activitats per descobrir. La Setmana de la Biodiversitat, organitzada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i la Xarxa de Custòdia del Territori, té l’objectiu de “mostrar la importància de preservar la biodiversitat de casa nostra i donar a conèixer les iniciatives que s’estan duent a terme relacionades amb el medi ambient, la conservació del territori i el patrimoni i la cura de la terra”, segons l’organització.

La pèrdua de la biodiversitat també està afectant a Catalunya. Aquí s’hi troben la meitat de les espècies conegudes a la península ibèrica i més d’una tercera part de les especies europees de la majoria de grups zoològics. Catalunya té 94 hàbitats d’interès comunitari (un 47% dels tipificats per la Unió Europea), el 48% de les espècies de molses presents a Europa, el 38% dels ocells i, de mamífers, un altre 47%. `[…]

Per seguir llegint l’article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *