Els ocells “sexis” volen pitjor

?Els ocells amb les plomes més brillants i vistoses paguen un preu elevat per exhibir els seus encants: volen pitjor que els seus parents menys atractius.

Imatge cortesia de Geoffrey Hill i la Universitat d'Auburn

Al món de les aus, posseir un plomatge més vistós equival a ser sexualment més atractiu per a les femelles.

Un estudi recent de caderneres nord-americanes, realitzat per la professora Kristen Navara de la Universitat de Geòrgia (Els Estats Units), publicat a la revista alemanya Naturwissenschaften, en col·laboració amb col·legues de la Universitat Auburn d’Alabama, mostra per primera vegada que els alts nivells de substàncies químiques en la coloració de les plomes danya als músculs dels ocells,  i que això afecta negativament el rendiment en el vol. És a dir, posseir plomes més acolorides té un alt preu per als mascles.

Més informació sobre la notícia: BBC Mundo