Es tracta d’un crani allargat que presenta les òrbites petites i un bec allargat, estret i recte. A més a més, en vista dorsal (primera fotografia) s’observen dues protuberàncies a la zona parietal que són característiques d’aquesta espècie. El bec d’aquesta espècie és articulat amb el neurocrani i, per tant, l’animal té un gran capacitat per obrir la boca alhora d’alimentar-se ( una altra pista per resoldre la qüestió).
SOLUCIÓ A L’ENIGMA:
La solució és l’Òliba: Tyto alba
Per l’amplada del crani i els orbitals, es podia entreveure que es tractava d’una rapinyaire diürna. Per l’escala, una espècie de mida mitjana. Les protuberàncies de la zona parietal a que ens referíem corresponen als lòbuls frontals d’aquesta espècie, tan característics.Fixant-nos en l’obertura del bec, podíem deduir que era adaptació per tal d’expulsar les egagròpiles.
Us recomanem les següents webs per a properes endevinalles:
http://www.skullsite.com/completelist/index.htm
http://www.skullsite.com/determination/
La Rossi va per bon camí, és un ànec, però quin?
Emhorabona a tots els que heu participat! Veiem que us agraden les endevinalles i que això de donar-li voltes “al cap” o “crani” que hem mostrat pot ser molt fructífer. Us hem de confessar que ens hem confòs i que efectivament es tracta d’una rapinyaire, com bé apuntava la Montse.
A partir d’aqui la solució ja està més a prop.
Perdoneu si us hem confòs una miqueta, :)). No era pas, la nostra intenció.
Fixeu-vos bé en el detall de la boca. Pista: és un ocell d’aiguamolls….
No, aquest bec no és pas de gavina
Pot ser una rapinyaire?
Una gavina?
Un ànec o alguna cosa per l’estil???
vas bé, molt bé, ens podries dir el gènere?
Buff, no en tinc ni la més remota idea!
A veure si trobo algun expert d’ànecs…