Catalunya acull cada hivern 65 milions d’ocells

L’ Atles dels Ocells de Catalunya a l’hivern 2006-2009 ha estat un projecte coordinat per l’Institut Català d’Ornitologia que té com a objectiu establir la distribució, abundància i requeriments ecològics de les espècies d’ocells de Catalunya a l’hivern.

Està publicat conjuntament per l’Institut Català d’Ornitologia i Lynx Edicions, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social de Catalunya Caixa. També han participat en el projecte el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i SEO/BirdLife. Els editors del treball són Sergi Herrando, Lluís Brotons, Joan Estrada, Santi Guallar i Marc Anton, i els assistents a l’edició són Gabriel Gargallo, Raül Aymí, Antoni Curcó-Masip, Martí Rodríguez-Franch, Anna Dalmau, Ana Lara i Natàlia Pérez-Ruiz. Les il·lustracions –d’una qualitat excepcional– són de Martí Rodríguez-Franch.

Els responsables de l’ICO destaquen que l’elaboració d’aquest atles ha estat possible gràcies a la participació altruista de més d’un miler de col·laboradors i es calcula que s’han dedicat a aquest projecte 29.000 hores de treball voluntari.

Us adjuntem el link a l’article publicat al diari Avui, el divendres 20 de maig de 2011