Crònica del primer Delta Birding Festival

Aquest cap de setmana va tenir lloc el Delta Birding Festival al Delta de l’Ebre, que va aplegar més de 700 persones. La part comercial de la fira va comptar amb la presència de les grans marques d’òptica, empreses del sector del turisme ornitològic, editors de llibres i botigues de material pel naturalista.

La presència de ponents de renom internacional va congregar autèntiques gernacions en les seves xerrades, que van fer quedar petita la carpa de conferències originalment pensada per uns 100 assistents. Van ser especialment rellevants les xerrades de Killian Mullarney, Roland Seitre i Magnus Robb, autor dels dibuixos de la “Guia d’ocells d’Europa” d’Omega, fotògraf de fauna i especialista en sons d’ocells, respectivament.

Una part lúdica, amb concursos per diferents gustos, va ajudar a animar sobradament el festival. El mateix Killian Mullarney va ser el quanyador del Lynx ID Challenge, que posava a prova les capacitats d’identificació d’ocells. Dels 70 participants de la cursa Ornitho-Swarovski, el guarda forestal Miquel Àngel Garcia va ser el guanyador del telescopi valorat en 4.500€, i el concurs va generar uns ingressos en donatius d’uns 800€ que seran dedicats als projectes de ciència ciutadana.

Tot i la pluja de diumenge, l’èxit de les sortides guiades va fer que l’ICO dupliqués el nombre de guies assignats per dividir els grups en diferents equips. Entre les visites guiades i observacions per lliure, amb aquesta quantitat d’ornitòlegs es va detectar més de 150 espècies d’ocells al Delta de l’Ebre durant el cap de setmana. Una autèntica barbaritat!

Aquesta primera edició del festival ha estat tot un èxit!