L’admiratori, un espai per contemplar, reflexionar i relaxar-se

La societat de la informació acostumada a mirar pantalles de televisió, mòbils i ordinadors ha perdut la capacitat de contemplar l’entorn físic que ens envolta. Aquest és leitmotiv de l’Admiratori, un nou espai que estrena el Museu Blau i que està constituït per un habitacle on el visitant pot seure i contemplar els detalls del món vegetal: llavors germinades, esqueixos, fulles o plantes. Segons la creadora, Edda Manrique, “cada planta té una característica especial que et fa reflexionar sobre la naturalesa en general”.

Detall de l’interior de l’admiratori

L’objectiu de la instal·lació que estarà oberta fins el pròxim 28 de febrer, és que “l’espectador estigui rodejat de plantes en soledat i tingui la possibilitat de captar l’essència de la naturalesa”, segons l’autora. I és que l’espai està plantejat com una experiència individual: “és una trobada personal amb les plantes, un diàleg entre dos mons que cada vegada estan més separats, quan va ser l’última vegada que vam observar una planta?”, reconeix Manrique.

Manrique assegura que ha escollit les plantes sense seguir cap criteri científic només “busco mostrar certes formes com la transparència de les fulles o les diverses formes de germinació. En realitat, un gerani pot ser una planta molt senzilla però si l’observem de forma detinguda durant uns minuts ens revela una gran quantitat de petits detalls”. El Jardí Botànic de Barcelona ha cedit una part de les plantes que es podran observar al vestíbul del Museu Blau.

Manrique s’ha format com artista plàstica i ha dirigit la seva feina professional al món paisatgístic i la jardineria, de fet ja fa 13 anys va presentar un projecte semblant. I és que l’autora sempre s’ha sentit atreta per la contemplació de les plantes: “tota la meva feina professional i artística té a veure amb aquest projecte”. Manrique creu que “estem massa ocupats en el nostre dia a dia i no tenim temps d’observar la naturalesa i en el fons a nosaltres mateixos”.

Informació pràctica:

Lloc: vestíbul del Museu Blau, al costat de la botiga.

Dates: del 26 de desembre de 2012 al 28 de febrer de 2013.

Horaris: visita restingida
De dimarts a divendres, de 10 a 19 h
Dissabte, diumenge i festius, de 10 a 20 h

2 Comments

  1. Eleonora ha dit:

    Felicitaciones a la artista por hacer que nos detengamos por un momento a reconocer el mundo natural que nos rodea y que es fundamental para nuestra existencia.

    1. Cristi ha dit:

      Muchas gracias!

Comments are closed.