La gavina d’Audouin colonitza la ciutat de Barcelona

Una colònia de 69 parelles de gavina d’Audouin, Larus audouini, s’ha establert el 2013 a la Zona Franca de Barcelona, als voltants del port, dins l’espai que geològicament és l’hemidelta nord del Llobregat i en els voltants del que històricament havia estat “l’antic estany del Port”, desaparegut al segle XIX. Aquesta colònia ha passat a ser  la més septentrional del món fins a dia d’avui.

Gavina d’Audouin Larus audouini. Autor: Ferran Pestaña / Flickr

La colònia va ser descoberta fortuïtament per investigadors de la Universitat de Barcelona, durant els treballs de l’atles dels ocells de Barcelona a la zona. Es va possar en coneixement de la Generalitat de Catalunya. Això va permetre aplicar el Decret que aprova el pla de recuperació de l’espècie i es va contactar amb les autoritats ambientals competents així com el Consorci de la Zona Franca.

Tasques d’anellament i obtenció cientifica de mostres / Birds in Spain Blog

Aquest mes de juny s’ha realitzat l’estudi i anellament de la colònia. S’han localitzat 69 nius i del total de les postes s’han obtingut 52 polls que també s’han anellat.

Un dels polls de Larus audouini anella a “l’antic estany del Port”

Aquesta informació l’hem obtingut al bloc: Birds in Spain Blog. Us en recomanem la lectura si en voleu saber més.