Barcelona 2030: deu mil cotorres

Aquesta setmana s’ha emès un petit reportatge sobre la recerca que ja des de 1975 du a terme el Departament de Recerca del Museu, en concret pel que fa al seguiment de les seves poblacions i extensió.

L’estudi que porta a terme el Museu fa un seguiment de la població de cotorres amb l’objectiu de poder predir com anirà evolucionant aquesta població, així com també el disseny de mecanismes de control del nombre d’individus.

Més informació sobre els estudis demogràfics i els models de predicció de les poblacions de cotorra de pit gris les trobareu a l’article: CONROY, M. J. & J. C. SENAR (2009).

El passat 17 de maig en aquesta mateixa secció ja vam publicar un petit article sobre el seguiment que fem al museu d’aquest ocell que ja s’ha convertit en un ocell “ciutadà” més de Barcelona.

4 Comments

 1. jordi ha dit:

  Bé, molt interessant… però no oblidem que les cotorres no només son a Barcelona ciutat o rodalies… N’hi ha a molts pobles del Maresme i el Vallès… Fins a La Garriga! I fa uns dies vaig veure un gran grup de més de 80 individus al delta del Llobregat!

  I també fan niu en pins, oms, coníferes ornamentals, etc… però només en una espècie de palmera, Phoenyx canariensis, però mai a la resta de palmeres.

  En fi, que l’estudi de Barcelona és una estima a la baixa de la població real…

  D’altra banda, a ciutats com Brussel·les, fa molts més anys que hi son… i s’han adaptat perfectament al fred…

 2. Observadora de la natura ha dit:

  Tens raó, és preocupant. Probablement hi hagi d’altres espècies exòtiques noves que s’estiguin estenent. I qui sap si alguna d’aquestes pugui acabar desplaçant a les cotorres.

  1. jmedeCCF ha dit:

   No creo que exista otra especie foránea que se instale en la ciudad y sea capaz de desplazar a las cotorras… son unas guerreras… muy duras de pelar. Esta especie X tendría que adaptarse tan bien o mejor que las cotorras, triunfar ampliando sus hábitos tróficos y su nicho en general, lo que implica residir todo el año y utilizar casi cualquier estructura para anidar, superar en número a las cotorras y desplazarlas finalmente del área metropolitana y etc, etc. Si no fuera por que las palomas ya están aquí, pensaría en ellas como candidatas… bichos malos… :b

 3. El vaig veure; és molt interessant. Però pensar que el 2030 pugui haver 10.000 cotorres a Barcelona és preocupant. De tota manera, potser jo ja criaré violes i m’estalviaré de sentir-ne el xivarri.

Comments are closed.