Tendències actuals en informàtica de la biodiversitat

El Grup de Recerca Consolidat ZooSysEvo , organitza i convoca els Seminaris de Biodiversitat que se celebren al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Coincidint amb una d’aquestes sessions el museu ha convidat a John Wieczorek, del Museum of Vertebrate Zoology, University of California, Berkeley.

John Wieczorek, entre altres mèrits, és un reconegut expert en informàtica de la biodiversitat i destaca per les seves aportacions metodològiques a la georeferenciació d’observacions i col·leccions de ciències naturals. També és membre actiu de l’organització que gestiona els estàndards documentals relacionats amb la biodiversitat, Biodiversity Information Standards TDWG , on exerceix el rol de coordinador del grup de treball dedicat a l’estàndard Darwin Core, DwC.

En el curs de la seva estada al museu compartirà hores de discussió amb els tècnics de la casa, però per la importància de la seva visió estratègica en relació amb la informació de biodiversitat als museus en farà una presentació pública.

Tendències actuals en informàtica de la biodiversitat

“Current Trends in Biodiversity Informatics”

Biodiversity Informatics is a recent, diverse, and dynamically changing field covering the context and relevance of organisms on our planet. Most often, challenges in this field are less technical than they are social or economic. Nevertheless, great technical strides have been made recently that bridge the gaps between the possible and the practical, with exciting consequences for the increased involvement, impact, and therefore value of natural history collections and research. We will examine some of the recent approaches and ongoing challenges to the mobilization of biodiversity information from original sources to broader research environment.

John Wieczorek ens exposarà quines són les expectatives per  incrementar la disseminació de les dades de col·leccions de museus de ciències naturals i fer-les accessibles i convenients per a la recerca científica.

Lloc: Sala d’actes del Laboratori de Natura, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Parc de la Ciutadella.
Dia i hora: Dimarts dia 15 d’octubre, a les 18:30.
Idioma: Bona part la xerrada serà en castellà de l’Argentina, gràcies a les temporades que John Wieczorek dedica a l’estudi d’uns rosegadors de la Patagònia, els tuco-tuco.
Per a més informacióFrancesc Uribe

Accés lliure