Warted Yate

Per Núria Membrives

Nom comú: Warted Yate

Nom científic: Eucalyptus megacornuta C. Gardner

Família: Mirtàcies

Distribució: Oest d’Austràlia.

Hàbitat: Formacions arbustives acidòfiles de la part interior de l’Austràlia meridional.

Període de floració (aproximat): Floreix durant la primavera i l’estiu, i fructifica a la tardor.

Descripció: Petit arbre perenne de fins a vuit metres d’alçada amb fulles verdes lanceolades. Inflorescències de tres a set flors de color groc-verdós. El fruit és un càpsula de color bru o verd fosc allargada en forma de banya força espectacular.

Curiositats: Arbre que viu entre 50 i 150 anys.

Etimologia: El nom Eucalyptus prové del grec eu=ben i kalipto=cobrir, i fa referència a les flors que estan ben tapades per una caputxa que són els pètals i tèpals fusionats. L’epítet megacornuta fa referència al fruit que presenta una forma de banya força gran.