Explora i col·labora amb el Museu

Francesc Uribe, Conservador del Museu

Amb les hores guanyades aquests dies per a l’oci a casa podeu ajudar al Museu. Al web https://www.bioexplora.cat/ hem disposat un petit univers de projectes on la vostra col·laboració és molt benvinguda.

De fet, ja a l’article de Comunitat Bioexplora d’aquest mateix blog us presentàvem l’apertura d’un sistema de participació ciutadana en forma de comentaris per a contribuir a incrementar el valor dels continguts.

Com ho podeu fer?

Al final dels continguts de cada pàgina, trobareu una finestra per registrar-vos i entrar el vostre comentari:

Ens podeu informar d’errors, suggeriments, ampliacions en la informació que publiquem en la pàgina en concret.

Si voleu donar opinions més generals us podeu adreçar al contacte del portal Bioexplora que és visible a la barra inferior:

Us volem destacar l’interès que tenim en la vostra cooperació en dos projectes concrets:

El projecte PROTAGONISTES

https://www.bioexplora.cat/WIKICOLLECTA/index.php/ca/protagonistes, s’ha creat per dibuixar l’univers de persones i institucions que al llarg de la història del Museu hi han estat vinculades. Queda molta feina per documentar protagonistes del Museu, els coneixement dels quals pot estar a les vostres mans.

El projecte GEOREFERENCIACIÓ

https://www.bioexplora.cat/ca/georeferenciacio, mostra els resultats del treball desenvolupat al Museu per georeferenciar col·leccions anteriors a l‘ús de dispositius moderns de localització. La georeferenciació retrospectiva suposa llegir el text de les etiquetes on es descriu la localitat de recol·lecció i  deduir-ne la posició sobre un mapa digital. Ens podem haver equivocat de molt o de poc, però si sou persones coneixedores dels llocs esmentats teniu les condicions ideals per millorar les nostres estimacions.

 

En ambdós casos podeu enviar comentaris o opinions.

Moltes gràcies