BioBlitzBCN 2013

Què és?

Un BioBlitz és un esdeveniment de descoberta de la natura i on durant un període de 24 hores, científics que estudien grups específics de flora i fauna identifiquen tots els organismes que es troben i són ajudats per voluntaris. Les famílies estan convidades per assistir a passeigs de natura, assabentar-se més del nostre món natural, i participar en l’inventari.

Els BioBlitzs són intensos amb tots els que intenten identificar tantes espècies com es possible i són molt divertits! Milers d’organismes són comptats per experts i afeccionats en només 24 hores.

Quan?

Aquest projecte de recerca naturalista arriba a la quarta edició després de tres anys consecutius de recerques. Durants els propers 19 i 20 d’abril , el Parc del Laberint d’Horta substituirà als jardins de Montjuïc dels darrers dos anys, i ens tornarà a portar a la zona ja explorada el 2010 amb l’inici d’aquest projecte. El BioBlitzBCN és farà els dies  del 2013 al Parc del Laberint d’Horta.

Com sempre no estem sols en aquesta aventura… ja hi ha altres ciutats que s’han avançat i han anunciat els seus pròxims BioBlitzs: New Orleans (USA, 17 i 18 de maig), Litchfield (USA, 31 de maig i 01 de june), Coastwise (UK, 07 de setembre), Looe (UK, 23 i 24 de june), Torontó (Canada, 15 i 16 de june) i Metchosin (Canada, 26 i 27 d’abril) entre d’altres.
No deixeu de seguir el blocs per tenir més notícies. També podeu seguir-nos a Twitter amb l’etiqueta #BioBlitzBcn.

Com?

El divendres 19 es dedicarà el matí als centres educatius. Des de la tarda del divendres al vespre del dissabte serà l’espai obert a la col·laboració de tota la ciutadania. Les jornades de recerca naturalista s’acompanyaran d’altres activitats més lúdiques, com ara exposicions o tallers, per donar oportunitat a tothom a participar en la recerca de biodiversitat.

Especialistes de diverses entitats ja s’estan preparant, materials, documentació, personal… Però encara està oberta la porta per participar. Aquelles entitats que estiguin interessades en participar en l’organització, bé sigui com a especialiestes en grups biològics, o bé amb voluntariat per altres tasques de les jornades, podeu contactar amb la Secretaria de l’Agenda 21 (agenda21@bcn.cat).

Entitats organitzadores

Les entitats que actualment formen part de l’organització, juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, són: els Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, els Amics del Jardí Botànic de Barcelona, l’Associació Galanthus, l’Institut Català d’Ornitologia, la Societat Catalana de Lepidopterologia, la Sociedad Española de Liquenologia, la Universitat de Barcelona i el Consorci del Parc de la Serra de Collserola, així com també botànics i zoòlegs voluntaris.

Més informació d’edicions anteriors:
http://bioblitzbcn2010.blogspot.com.es/
http://bioblitzbcn2011.blogspot.com.es/

Biodiversitat, participació ciutadana i ciència