Un protozou gegant

Vista general del protozou Spiculosiphon oceana dins una placa de Petri / Mon verd

Oceana i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) han descobert una nova espècie per a la ciència, Spiculosiphon oceana. Es tracta d’un protozou (organisme unicel·lular) gegant,  de 4-5 cm d’altura, que pertany al grup dels foraminífers. La curiositat que el caracteritza, a part de la seva mida, és que imita a les esponges carnívores en la seva manera d’alimentar-se.

Spiculosiphon oceana un protozou gegant de les costes de Murcia / Oceana

La varen trobar a 35 milles de la costa murciana, a una muntanya submarina Seco de Palos. Aquesta zona ha estat catalogada per Oceana, en col·laboració amb “Fundación Biodiversidad”, com un hàbitat molt ric en biodiversitat, vulnerable a les activitats humanes i que cal protegir.

El descobriment d’aquesta nova espècie s’ha publicat a la revista científica Zootaxa, 3669 (4): 571-584.

Spiculosiphon oceana n. sp., pàgina de la revista Zootaxa de l’article on es descriu el nou protozou / Zootaxa

Us recomanem el vídeo que Oceana.org ha penjat a Vimeo: El increíble caso del protozoo gigante que quería ser una esponja carnívora

Font de la notícia: oceana.org i Monverd.org

 

 

2 Comments

  1. Lectora corrent ha dit:

    Encara que sigui gegant, és un protozou i potser seria més adient anomenar-lo el “microbi del mes” o –si ho preferiu– el “protist del mes”. Dir-li animal, és tornar gairebé mig segle enrere pel que fa a la classificació dels éssers vius.

    1. Cristi ha dit:

      Tens tota la raó Mercè. La teva suggerència ens fa pensar que inaugurarem una nova secció en aquest blog anomenada “El microbi del mes”. T’agradaria de colaborar-hi?

Comments are closed.